Un aparat dentar este esential pentru corectarea problemelor dentare, precum alinierea dintilor sau corectarea muscaturii. La clinicile noastre din Voluntari, oferim solutii personalizate pentru a-ti asigura cel mai bun rezultat posibil in tratamentele ortodontice.
Ramura stomatologei care se ocupa cu tratamentul cariei dentare, care se afla printre cele mai frecvente afectiuni ale populatiei in prezent. Caria dentara apare in urma demineralizarii structurilor dure dentare (smalt, dentina, cement) de catre produsii acizi de metabolism ai bacteriilor din cavitatea bucala. Aceste bacterii, prezente in mod normal si in echilibru constant in saliva noastra, se hranesc cu carbohidratii si zaharurile din mancare, inmultindu-se necontrolabil in cazul unei diete neadecvate si a unei igiene precare. Tratamentul cariei dentare consta in curatarea completa a tesuturilor dentare afectate, dezinfectarea cavitatilor si refacerea defectului dentar cu materialul potrivit. Clinica noastra este dotata cu sisteme de magnificatie de ultima generatie: microscop stomatologic si lupe bi-oculare, astfel incat controlul in indepartarea cariei dentare si in aplicarea obturatiei ulterioare este la cel mai inalt nivel.
Protetica dentara se ocupa cu refacerea integritatii arcadelor dentare, mai simplu spus cu inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa. In functie de situatia dintilor vecini, a osului dar si a starii generale de sanatate a pacientului se alege tipul potrivit de tratament, protezarea putand fi fixa, mobila sau mobilizabila. Materialul din care se va realiza lucrarea protetica difera in functie de nevoile estetice, functionale dar si economice ale pacientului, existand variante de la ceramica pe suport de metal, ceramica pe suport de zirconiu sau ceramica integra.
Este ramura stomatologiei care se ocupa cu tratamentul afectiunilor pulpare. Tratamentul de canal, sau tratamentul endodontic, se realizeaza atunci cand pulpa dentara se inflameaza (pulpita) sau se infecteaza prin infiltrarea cu bacterii dintr-un proces carios de pe dintele respectiv. Aceasta metoda de tratament este aleasa de medicul stomatolog in urma unui consult clinic amanuntit, teste de diagnostic si o evaluare radiologica. In general pacientii resimt unul sau mai multe simptome dintre: durere spontana la nivelul unui dinte, durere la rece sau la cald, durere la masticatie sau la atingerea dintelui. Indepartarea tesutului pulpar se face cu ace calibrate de diferite dimensiuni, si prin irigarea cu solutii dezinfectante, astfel dintele fiind pregatit pentru etapa de obturare a canalelor radiculare.
Implanturile dentare reprezinta solutia optima pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa, avand principalul avantaj ca nu afecteaza dintii vecini bresei edentate. Astfel, in cazul in care apare o nevoie de tratament la unul dintre dintii vecini, lucrarea protetica de pe implant ramane in siguranta, spre deosebire de o posibila compromitere a acesteia in cazul unei punti dentare pe dinti naturali. Anumite afectiuni generale de sanatate reprezinta contraindicatie pentru inserarea unui implant dentar, ca de exmplu infarctul miocardic recent sau diabetul zaharat necontrolat, dar si o igiena dentara necorespunzatoare.
Avem o echipa medicala Este ramura stomatologiei care se ocupa cu tratamentele dentare la copii, in special la dintii temporari, dar nu numai. De multe ori neglijati pe principiul ca oricum vor fi inlocuiti de dintii permanenti, dintii temporari au un rol foarte important in dezvoltarea ulterioara a oaselor si a danturii permanente. O carie sau o infectie netratata pe un dinte temporar poate ajunge la dintele permanent care il va inlocui, producand demineralizari, defecte de smalt, inestetice si care vor necesita tratament ulterior. De asemenea o infectie poate evolua mult mai repede si mai grav in cazul unui copil fata de un adult, putandu-se complica cu febra, durere puternica si stare generala alterata. Dintii de lapte au de asemenea rolul de a mentine spatiul impartit corect astfel incat dintii definitivi sa erupa in pozitia corecta, fara a necesita repozitionari ulterioare cu un aparat ortodontic.
Chirurgia dentara cuprinde mai multe tratamente, dintre care cea mai frecvent intalnita este extractia dentara. Decizia de a extrage un dinte se ia din mai multe motive, dar cel mai des din cauza ca acesta a devenit imposibil de restaurat din cauza cariilor profunde, fracturilor sau afectarii parodontale (a osului in care este fixat), de cele mai multe ori durerea dentara fiind si ea prezenta. Extractia dentara se realizeaza cu anestezie locala, ulterior plaga rezultata putandu-se sutura sau nu, iar pacientul este informat in legatura cu recomandarile si interdictiile de care trebuie sa tina cont. Extractia molarilor de minte Molarii de minte sunt dintii care erup ultimii pe arcada in general. Daca acestia erup in pozitie normala si au loc pe arcada, acestia pot fi utili, insa in cele mai multe cazuri acestia au indicatie de extractie: daca erup in pozitie anormala, inclinati si produc leziuni ale obrajilor si mucoasei si carii pe molarul 2, daca nu au suficient loc sa erupa si produc durere locala, inghesuirea celorlalti dinti, Rezectia dentara Reprezinta o manopera de microchirurgie prin care se indeparteaza varful radacinii si tesutul infectat din jurul acestuia, in cazul in care tratamentul endodontic initial nu a avut succes.
Alegerea unui aparat dentar Voluntari este esentiala pentru un zambet frumos si sanatos. Indiferent de varsta, acesta poate corecta alinierea dintilor, imbunatatind atat estetica, cat si sanatatea orala. In Voluntari, exista multiple solutii ortodontice, personalizate pentru nevoile tale. De la aparate metalice clasice la cele invizibile, fiecare tip vine cu avantaje proprii, iar medicul ortodont te va ghida in alegerea potrivita. Tratamentul cu aparat dentar Voluntari ofera rezultate durabile, corectand nu doar aspectul, ci si muscatura, prevenind astfel alte probleme dentare.